חיפוש

דאו, אנקרוזאדו ריזרבה - אלווארו קסטרו, קינטה דה פלייאדה

במשפט אחד

אלווארו קסטרו הוא לא רק הכוכב הבלתי מעורער של אזור דאו, אלא גם אחד הייננים המשפיעים והמוערכים בפורטוגל בכלל. יכולתו להפיק מהזנים הילידיים של האזור מופע מעודן, אלגנטי ועמוק כל-כך, הפכה אותו לסמן ימני של איכות חסרת פשרות.


על היקב

תזכירו בפני כל איש יין בעולם את אזור היין הפורטוגלי דאו (Dão), והשם הראשון שיעלה בשיחה הוא זה של אלווארו קסטרו. בדיוק כפי שאזור הדואורו מזוהה בראש ובראשונה עם חברו הטוב, דירק ניפורט, שמו של אלווארו קסטרו הפך לשם נרדף ליינות דאו. יינותיו של היינן הצנוע והיצירתי הזה הצליחו להעלות את קרנו של האזור, שעד לפני מספר שנים עוד סבל ממוניטין עולמי מפוקפק.

שורשיה של משפחת קסטרו אמנם נטועים עמוק בהיסטוריה של אזור דאו, אך אלווארו הוא זה שלקח את יינות האזור לגבהים חדשים. ברשותו של אלווארו שלוש אחוזות כרמים, קינטה דה פלייאדה ו-קינטה דה סאש הן שתי החשובות שבהן, מהם הוא מפיק מגוון רחב של יינות מזנים מקומיים. תוך שילוב של מסורות עולם ישן עם נגיעות של מודרניזציה.

החל בשנת 2000, הצטרפה לעשייה גם בתו של אלווארו, מאריה, לאחר שסיימה את לימודיה כמהנדסת ביוטכנולוגית. ההתמקדות של השניים מוקדשת במלואה לזנים המקומיים של ה-דאו, שבעבר שימשו להפקת יינות שלא ממש הצטיינו בייחודם ואיכותם. אולם לאחר שטועמים את המטעמים שמשפחת קסטרו יודעת להפיק מזנים כמו אלפרוצ'יירו, Jaen (שנקרא מנסיה בספרד) ביקאל ואנקרוזאדו, התחושה היא שסוף סוף הזנים הללו מקבלים את היחס והכבוד שמגיע להם.

הפילוסופיה של אלווארו הייתה מאז ומתמיד לחתור ליינות עדינים ואלגנטיים. הוא דוגל בשמירה על שיעורי אלכוהול נמוכים, וטוען שבדיוק כמו שיותר מדי מלח יכול להרוס את התבשיל, כך גם שיעור אלכוהול גבוה מדי עשוי לחבל ביין. לא בכדי, היינות של קסטרו בדרך כלל לא חוצים את רף 13.5% אלכוהול, והתחושה על החך היא תמיד של רכות, אלגנטיות וחוסר מאמץ.

זה ייקח עוד קצת זמן עד שפורטוגל, כמדינת יין, תתייצב בשורה אחת לצד מדינות עולם ישן כמו ספרד, איטליה וצרפת. אך כשזה יקרה, לייננים מהסוג של אלווארו קסטרו יהיו מניות רבות בכך. בינתיים, אתם יכולים לקחת חלק פעיל בהיסטוריה ולהנות מהעילית של יינות פורטוגל בכלל והדאו בפרט.


על היין

אנקרוזאדו הוא הזן הלבן החשוב ביותר של האזור. אלווארו ומאריה מפיקים ממנו מופע נקי, מרוכז, הרמוני ואינטנסיבי. האיזון בין הפרי לחמיצות פשוט נפלא והיין משדר רעננות לכל אורך הדרך, ובמקרה הזה הדרך לסיומת ארוכה ושוטפת חך. אם לא טעמתם אנקרוזאדו עד היום, זה הזמן לזרוק דג לשמן רותח, לפתוח בקבוק ולחשוב על החופשה הבאה בפורטוגל.

ארץ: פורטוגל

אזור: דאו

זן: אנקרוזאדו

טרואר: גפנים בוגרות שנטועות בגובה 600 מטר מעל פני הים.

חקלאות: אורגנית

ייננות: התערבות מינימלית, הבגרה ללא עץ.

אלכוהול:13%

שתייה: אפשר עכשיו, אבל אפשר לשמור עשור נוסף, שכן מדובר בזן שיודע להתיישן בחן.

11 צפיות
  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • YouTube
  • SoundCloud
ליצירת קשר

cheers[AT]cheers.co.il          -         כללי 

business[AT]cheers.co.il          -    לעסקים

partners[AT]cheers.co.il   -  שיתופי פעולה

© 2020 by Cheers