חיפוש

עמק הלואר, סאנסר לבן - דומיין ואשרון

במשפט אחד

סאנסר לבן הפך זה מכבר, כמו שאבלי לשרדונה, להיות הסמל העולמי של הסוביניון בלאן המינרלי, החד והממוקד. אך גם בתוך הכפר האצילי והחשוב הזה, ואשרון נחשב לאחד מסמני האיכות המובהקים ולאמת מידה ממשית של הסגנון הטהור והחותך.


על היקב

דומיין ואשרון (Vacheron) הוא אחד מהיקבים המובחרים של סאנסר, בו מופקים יינות לבנים על טהרת הסוביניון בלאן ואדומים על טהרת הפינו נואר, ברמת דיוק וטוהר שאין שני לה. המשפחה הייתה תמיד חלוצה בכל תחום, כאשר כל דור המשיך לפתח עוד ועוד אספקטים ביינות האזור, החל מהעבודה החלוצית בזיהוי הטרוארים המובילים באזור ועד להובלת דגם החקלאות הביו-דינמית בין כרמיו. גם כיום, ישנם מעט מאוד יצרנים בסאנסר שניתן לומר כי הם מדויקים או מכובדים כמו הואשרונים.

מוריס ואשרון, סבא-רבא של הדמויות שפעילות ביקב היום, נטע כמה גפנים בימים בהם סאנסר היה רק עוד ​​עצירה בדרך הכפרית האזורית. בנו, ז'אן, היה הראשון במשפחה שהתמחה בייצור יין, תוך שימת לב מיוחדת להשפעת הטרואר המקומי על זן הסוביניון בלאן. בניו של ז'אן, דני וז'אן-לואי, כבר היו אלו שחיזקו את שמה של משפחת ואשרון בסאנסר, והציגו את כישרונה של המשפחה לא רק בייצור של סוביניון בלאן אלא גם של פינו נואר.

כיום, בני הדודים ז׳אן לוראן, בנו של דני, וז׳אן דומיניק, בנו של ז'אן-לואי, הביאו את היקב לרמה חדשה לגמרי של איכות. זה החל בכך שהיקב עבר לחקלאות ביו-דינמית בשנת 2005, כך שבכרמים לא נעשה היום שום שימוש בחומר סינטטי, והדשן היחיד בו נעשה שימוש מיוצר מערמת הקומפוסט של היקב. יבולי הענבים השנתיים נמוכים במיוחד והבציר ידני במלואו.

לאחר שירשו כמה מהחלקות הנחשקות ביותר באזור, כמו ׳לה רומיין׳, הצליחו בני משפחת ואשרון בעזרת לא מעט חכמה וכמה קשרים מצוינים, לרכוש לעצמם חלקות כרם נפלאות נוספות עם השנים, כמו ׳גיניי שבר׳, ׳גראן שאן׳, ׳פאראדי׳ ו׳שאמבארה. בכך שבני הדודים נוקטים בגישה בורגיניונית בייצור שלהם, במסגרתה הם בוחרים לבקבק יינות של כרמים יחידניים שהמשפחה צפתה ובחנה את הייחוד שלהם במשך דורות, יינות אלה מציגים כיום את הגבהים והפסגות שאליהם יכולים יינות סאנסר להגיע.

בניגוד ליקבים רבים באזור, יחסו של דומיין ואשרון לפינו נואר אינו סתם מחשבה אגב אורחא, אלא ממש מוקד של חשיבה והקפדה, ובחלקות שלהם, רק כמה שעות מערבית לבורגון, הם מייצרים בקבוקי פינו נואר מרהיבים ומלאי השראה.

ואשרון הם מלכי ה- "silex"(אבן צור), הנמצאת בעיקר בחלק המזרחי של האפלסיון של סאנסר (וגם מעבר לנהר באזור פואי פומה), וכמעט כל אחזקותיה של משפחת ואשרון נמצאות בסוג האדמה הקשה והמינרלי הזה. סוביניון בלאן שגדל על אבן צור מניב יינות אנכיים, טהורים וחדים כתער. מטרתם הגדולה ביותר של בני הדודים היא לתת לזה לביטוי הזה פשוט לזרוח ולשיר.


על היין

אצל ואשרון הביטוי של הטרואר כה חשוב, שבין אם זה יין הבסיס הזה או החלקות היחידניות זהו טקסטבוק של הטרואר של סאנסר, והוא למעשה כל כך דומיננטי, עד שאחרי כמה שנים אתם טועמים את המינרליות של יינות הכפר, לא פחות מאשר את המאפיינים הזניים של הסוביניון בלאן. טקסטבוק של יין, המשתלב עם דגים ופרות ים באופן מושלם.

ארץ: צרפת

אזור: עמק הלואר

אפלסיון: סאנסר

זנים: סוביניון בלאן

טרואר: אבן צור, ׳קאיוט׳ (גיר נוקשה ואבני) ו׳קימרידג׳יין׳ (גיר מאובנים)

חקלאות: אורגנית וביו-דינמית

ייננות: שמרי בר, שילוב של מיכלי נירוסטה, בטון ומכלי עץ אלון, ללא סינון

אלכוהול: 13%

שתייה: 2020-2030

9 צפיות