חיפוש
  • יאיר היידו

גבינות ויין


אין חג שבועות בלי גבינות ואין דבר מהנה יותר מאשר השילוב המושלם - גבינות ויין.

אבל איזה יין שותים עם איזו גבינה. כמו שאמר שארל דה גול כשהיה נשיא צרפת, נסו לשלוט על מדינה שיש לה 246 סוגים שונים רק של גבינות. תוסיפו לזה את אלפי סוגי היינות שיש והרי לכם בעיה.

אז ראשית, למרבה הפלא ולמרות שרובכם מדמיינים יין אדום גדול ואצילי, במרבית המקרים יהיו אלו דווקא היינות הלבנים אשר יתאימו יותר.

שכן המליחות של הגבינות עומדת בניגוד טעמים עם הטאנינים של היינות האדומים דבר העשוי לגרום למרירות ולחזק את תחושת העפיצות.


גבינות עיזים

עם מרקמם הנימוח וטעמם העדין גבינות עיזים תוחמאנה על ידי עידונו של יין לבן, וחמיצותו הטבעית תעניק לגבינות אווריריות שמימית.


גבינות בקר קשות

עם גבינות ההרים הקשות כמו גרוייר או קומטה, אידיאלי יהיה להתאים יין מחבל היורה או שרי יבש, אך גם יין לבן בוגר יהווה לו חבר נפש.


גבינות רכות שמנות

יצירות מופת מסריחות ועוצמתיות אלו כבר יוכלו לעמוד לצד יין אדום, אך עדיין מומלץ לשתות יין אדום אלגנטי כמו פינו נואר או לחילופין יין שהגיע לגמילות ואשר טאניניו כבר מאחוריו.


גבינות כחולות

רוקפור או סטילטון נהוג להגיש עם יינות קינוח כמו סוטרן. ועדיף אפילו יינות קינוח עם חמיצות גבוהה, כמו ריזלינג מבציר מאוחר. העובש האצילי הקרוי פניציליום רוקפורטי היוצר את העורקים הכחולים היפים ואת המרקם הנמס של הגבינות משתלב נפלא עם המתיקות של היין ויפיקו רגע יחיד במינו. חג שמח.

0 צפיות